Ik heb ook wat hokken met gerbils waarmee ik niet fok. Op dit moment heb ik drie hokken met definitief blijvende gerbils (en dus zes gerbils), dit noem ik mijn ‘knuffelgerbils’. Ik stel ze hieronder graag aan u voor:

 

Koppel 1: Kaylee & Xyra
Kaylee is een CP zilveragouti rex, bij mij geboren en terug gekomen in de opvang. Helaas heeft ze twemaal een vechtpartij meegemaakt met twee verschillende gerbils en was zij steeds de underdog. Hierna hebben haar baasjes haar veel te lang alleen gelaten, erg sneu verhaal. Gelukkig heb ik ze zover gekregen dat ze haar, (na een half jaar!), weer terug bij mij kwam wonen. Nu mag ze lekker oud worden bij mij en krijgt ze de zorg en liefde die ze verdient! Bij haar woonde eerst Jaida, tot zij in januari 2015 helaas overleed. Het geluk voor Kaylee was dat ex-knuffelgerbil Dani, (dochter van Ezio en Dunya), terug in de opvang kwam toen de gerbil waaraan zij gekoppeld was overleden was. Kaylee en Dani werden dikke vriendinnen, tot ik op 22 mei Dani moest laten inslapen wegens ziekte. Gelukkig was voor Kaylee al snel weer een nieuwe vriendin gevonden, namelijk een pup van Ezio en Elena en wel Xyra genaamd. Het is een lief stel samen!

 

Koppel 2: Loki en Liam
Het tweede knuffelkoppel zijn Loki, een blauwe man van bijna 4 jaar nu, en zijn zilveragouti zoon Liam, die hij met Leah op de wereld heeft gezet. Loki komt van fokkerij 't Schubje en is een echte knuffel gerbil, ik hoop dat hij nog een tijdje bij mij mag blijven! Liam  is een gerbil die het moeilijk heeft gehad in een nest met diarree en groeiachterstand. Hij was de pup met de meeste diarree en de ergste achterstand, (op zijn drie overleden zusjes/broertjes na). Gelukkig is hij inmiddels helemaal hersteld en goed aan het bijgroeien. Hij mag lekker bij papa blijven wonen tot papa er niet meer is, dan zal hij een nieuw vriendje krijgen.

FOTO VOLGT!

 

Koppel 3: Kika & Izzy
Lieve, mooie Kika is bij de fokkerij geboren uit Jay en Jaida en verhuisd als knuffelgerbil met haar zusje. Helaas ontstond er tweemaal een vechtpartij met zuslief, waarbij Kika onder de voet gelopen werd. Kika is toen terug bij de fokkerij gekomen, en voor zus is een nieuw vriendinnetje gekoppeld en mee verhuisd. Kika bleek echter niet te koppelen aan dames gerbils, elke gerbil liep haar omver en vocht met haar. Uiteindelijk omdat de opties op raakten besloten om haar te koppelen aan fokman Ezio. Tenslotte zaten allebei deze gerbils alleen en waren zij allebei fokgeschikt. Dit lukte wel en Kika kreeg heerlijke kleintjes. Na deze fokperiode heb ik haar proberen te koppelen aan Kaylee en aan Dani, omdat ik Kika graag bij de fokkerij wilde houden, maar opnieuw mislukte het koppelen met de dames. Uit wanhoop maar weer een man geprobeerd, dit keer goedzakje Dazz. Binnen no time waren deze twee gekoppeld en gaven nog twee fijne nestjes pups. Kika uiteindelijk gehouden met een dochter maar..... toen ging Kika haar dochter opjagen, de rollen omgekeerd. Na zoveel meegemaakt te hebben was ik dan ook des te opgelucht dat het koppelen aan haar huidige vriendin Izzy WEL lukte. Izzy, met wie ze nu samen woont in een 1 meter bak is een dochter van Ezio en Elena, (en dus zusje van de vriendin van Kaylee), en agouti van kleur. De dames gaan prima samen en ik hoop dat ze nog lang en gelukkig mogen samenwonen. 

FOTO VAN KIKA VOLGT!