Ik ben Laura de Bruijn -  du Pré, 30 jaar jong en woonachtig in Leidschendam, (naast Den Haag). Ik ben altijd al een echte dierenfan geweest en ik kan mij een leven zonder dieren dan ook niet voorstellen. Ik heb vroeger veel hamsters en konijnen gehad, nu een aantal hokken gevuld met gerbils en een dwerghamster. Thuis lopen ook nog mijn twee lieve katten rond die het liefst de hele dag op schoot liggen. Sinds 29-12-2015 ben ik trotse mama van onze dochter Scarlett Juno. Hierdoor ben ik wel gestopt met de fokkerij voor de komende tijd. Vragen stellen aan mij kan echter altijd!

Ik heb de opleiding voor paraveterinair in Barneveld gevolgd, (Groenhorst College). Hierna ben ik Nederlandse Gebarentaal gaan studeren aan de Hoge school Utrecht en volg ik momenteel een deeltijd opleiding SPH, maar de dieren blijven wel mijn hobby.
Ik ben zelf begonnen met twee gerbil mannen, Sjors en Sjimmie, en ik wist toen al dat ik met deze leuke dieren wilde gaan fokken. Wegens tijd en ruimtegebrek hield ik het destijds enkel bij de twee mannen. Later heb ik een gerbilvrouw met een andere gerbilvrouw overgenomen van een fokster. Een van de twee was een pensioen vrouwtje, dat wil zeggen dat ze voor de fok met pensioen gaat en haar laatste nestje bij iemand anders mag werpen,  in dit geval dus bij mij. Zodoende heb ik het hebben van een nestje thuis een beetje in de vingers kunnen krijgen. Ik ervaarde dat het fokken met gerbils heel erg leuk is en ook haalbaar om hiermee door te gaan. Het is zeker aan te raden met een pensioen vrouwtje te beginnen als u  gerbils wilt gaan fokken, goed voor de ervaring!

Ik heb toen ik begon met fokken gekozen om te beginnen met 1 fokkoppeltje, zodat ik alle aandacht op hen kan vestigen. Daarnaast ook omdat ik er zeker van wilde zijn dat alle kleintjes een goed, liefhebbend baasje zouden krijgen. Inmiddels fok ik al enige jaren en heb ik verschillende actieve fokkoppels. Voor meer informatie over mijn fokkoppels kunt u kijken bij ‘mijn gerbils’ in het menu. Zoals u kan zien heet de fokkerij 'Gerbilfokkerij Mileena', ik heb de fokkerij vernoemd naar mijn eerste fokvrouwtje genaamd Mileena. Zij mocht na het krijgen van vele, mooie kleintjes bij mij wonen tot ze helaas op 19 mei 2011 is overleden, ik mis haar nog elke dag!

Bij deze site kunt u informatie vinden over gerbils, maar ook zien welke pups er geboren zijn en eventueel nog beschikbaar zijn voor de verkoop.  Ik zal ook regelmatig foto’s van de pups plaatsen zodat u kunt bijhouden hoe ze groeien en hoe ze kleuren.

Bij vragen over gerbils, fokken of wellicht over mij,  of bij interesse in pups kunt u mij altijd mailen!