Mijn gerbils worden met zorg gefokt, dat wil zeggen dat ik uitsuitend gerbils uit betrouwbare lijnen inzet voor de fok, dat er geen inteelt voorkomt en ook dat er bij twijfel dieren worden uitgesloten van de fok bij bijvoorbeeld veel of vroege sterfte, epilepsie signalen, tumoren, e.d. Mijn doel is om gezonde gerbils met een leuk karakter te fokken en te plaatsen bij enthousiaste, nieuwe baasjes met de juiste huisvesting en kennis.
U begrijp waarschijnlijk wel dat ik met dit doel de gerbils niet zomaar aan iedereen verkoop, ik wil graag dat mijn gerbils een perfect leven krijgen, en dus dat alles piekfijn in orde is bij het nieuwe baasje. Daarom heb ik hieronder een aantal voorwaarden opgesteld waarvan ik verwacht dat elke klant voldoet:

1. De huisvesting
De minimale maat die ik hanteer is 80x40x40cm, hiermee bedoel ik ook daadwerkelijk minimaal 80 lang, minimaal 40 breed en minimaal 40 hoog en niet puur de oppervlakte. Hoe groter hoe beter!
De maten van de kooi moeten gaan volgens de regels voor terrariumbouw, dus de hoogte is maximaal 10cm hoger van de breedte(diepte). Voorbeeld: 80x40x50 is prima. Voorbeeld: 80x40x60 is niet goed.
Dit heeft te maken met de ventilatie, onderin de bak wordt het muffig/schimmelig als er onvoldoende ventilatie is. Ook al zijn er schuifdeuren, deze ventileren niet voldoende.
De kooi moet van glas zijn met een goed ventilerende deksel. Schuifdeuren mag wel, maar dan minimaal 30 cm van de bodem af en met goed ventilerende deksel, (geen strook/ stroken rooster).
Tot slot mag de kooi geen plastic en/of tralies bevatten, ook niet bovenop de kooi gebouwd. Plastic knagen ze doorheen en tralies maakt hun pootjes pijnlijk/kapot en door het hangen in de tralies gaan menig neusjes kapot/ geirriteerd. Veel winkels prijzen deze kooien als gerbilkooi aan, maar laat u niet verleiden Zinc Flake Coating!

Hieronder ziet u voorbeelden van ongeschikte en geschikte kooien:


     

(Bron: Foto met toestemming gekopieerd van Gerbil.nl)
 

(Bron: Foto met toestemming gekopieerd van Gerbil.nl)


(Bron: Foto met toestemming gekopieerd van Gerbil.nl)


(Bron: Foto met toestemming gekopieerd van Gerbil.nl)(Bron: kooi van een klant, deksel compleet doorgeknaagd)


(Bron: kooi hier in de opvang gekregen, hele slechte ventilatie)(Bron: kooi in de opvang gekregen, slecht ventilerend rooster, muf en schimmelig hok. Deze bestaan zelfs ook nog in twee kleine rechthoeken met glas in het midden, dus nog kleiner)


(Het gaat bij deze foto om de deksel, niet om de maten, bron: Gerbil.nl)


(Bron: Kooi van mijzelf, gemaakt door Gerbil.nl)


(Bron: Wessanda.nl)

 

 

2. Inrichting van de kooi
Zoals hierboven al gezegd is: geen plastic of tralies, dus ook niet in de kooi. Het beste kunt u alles van hout kopen, of anders materiaal wat niet schadelijk is als eraan geknaagd wordt. Als zandbak kunt u bijvoorbeeld een glazen (snoep)pot of schaal gebruiken, of iets van steen. Het onmisebare loopwiel zou ik juist weer niet van hout kopen, ik heb de ervaring dat ze er, (doordat het dicht is aan de ene kant), niet graag in lopen + ze kunnen het in een nachtje makkelijk doorknagen, zonde van uw geld. Plastic loopwielen zijn uiteraard ongeschikt en tevens moet het loopwiel minimaal 20 cm doorsnede hebben. Pas ook op met spijkers, die helaas in bijna alle houten speeltjes en huisjes zitten. Controleer vaak genoeg of de speeltjes niet tever door geknaagd zijn, want dan komen de spijkers bloot te liggen wat gevaarlijke situaties geeft.

Hieronder ziet u inrichting voorbeelden ongeschikt/geschikt:


(Bron: mijn eigen foto. Alles van plastic is ongeschikt!)


(Bron: mijn eigen foto. Deze silent spinner + alle andere plastic loopwielen zijn ongeschikt!)

(Bron: mijn eigen foto. Ideale pot voor gerbils die alles eruit graven.)


(Bron: mijn eigen foto. Een snoeppot is ideaal als zandbak! Pot kan ook op de kont gezet.)


(Bron: mijn eigen foto. Kan te laag zijn voor gerbils die alles eruit graven.)


(Bron: mijn eigen foto. Kan te laag zijn voor gerbils die alles eruit graven.)


(Bron: Gerbil.nl de run around, ideaal loopwiel)(Bron: Gerbil.nl na de runaround ook een goed loopwiel)

 

3.  Groepsamenstelling
Gerbils worden per twee samen geplaatst bij u. Tenzij u een eenzame gerbil heeft die een maatje zoekt. Gerbils in groepen hebben een zeer verhoogd risico op vechtpartijen, en deze gevechten lopen helaas vaak af met flinke verwondingen of zelfs de dood van uw gerbil(s). Neem dus geen risico en huisvest altijd slechts twee gerbils in gevangenschap.


 

Er is een goede glans op het gepolijste gele gouden Romeinse cijfers replica horloges en 12 0’clock Rolex logo. Ook de handen dezelfde look en feel. Wijzerplaat is zilver met goede markeringen, Rolex gravures op de binnenste ring zo goed en oprecht lijkt allemaal voorbij. Koepelvormige geel goud vergulde bezel en de kroon geven dat duurder look. Case is eigenlijk volledig geborsteld en het is de grote Day-Date fake horloge geval niet het medium kleinere. Dit maakt het kijken een beetje meer fris en een nieuwer model net als de replica Datejust ik beoordeeld op dinsdag. Het gewicht is goed en de Japanse automatische beweging altijd bewezen betrouwbaar en nauwkeurig. Ik had nauwelijks problemen met de Japanse automatische bewegingen die ik gekocht door de jaren heen, maar dan weer ik overschakelen altijd replica horloges rolex heen en weer. Toch zou ik geweten hebben en ontvang een aantal slechte feedback als er iets niet goed was. Beste alternatief voor goed geprijsd goede kwaliteit nep-horloges tot nu toe in mijn boek. Presidential armband ziet er ook goed en komt overeen met het origineel. Eenvoudig aan te passen omdat het schroeven voor easy link verwijderen.