Don'ts:

1. Koop nooit bij een dierenwinkel of tuincentrum!

Deze gerbils zijn vaak afkomstig van een broodokker, of komen uit nestjes van iemand die zonder stambomen, (en met risico!), speciaal voor de dierenwinkel 'fokt. Daarnaast worden er zeer regelmatig man en vrouw samen verkocht, (wat kleintjes geeft), of drachtige vrouwen, eenzame gerbils of gerbils in groepen (wat gevechten geeft). Om nog te zwijgen over de waardeloos kleine kooien waarin ze mee verkocht worden, of het verkeerde voer, bodembedekking, et cetera. De meeste gerbils zijn daarnaast ook nog eens (dikke) inteelt en is de kans hoger dat ze ziek zijn en  snel dood gaan of kunnen ze neurotisch/ dwangmatig gedrag vertonen. Redenen genoeg dus om deze zaken te vermijden en iets verder te rijden voor gezonde, lieve en handtamme gerbils bij een verantwoorde fokker, (waar het niet draait om winstoogmerk maar passie voor de dieren).

2. Houdt niet meer en niet minder dan 2 gerbils bij elkaar in 1 hok!

Gerbils alleen vereenzamen, elke gerbil heeft een maatje nodig. Al is de gerbil jong of stokoud, elke gerbil is weer te koppelen en heeft dit ook nodig. Een gerbil alleen houden is verwaarlozing. Gerbils kun je echter niet zomaar samen zetten, hiervoor moet er gekoppeld worden, meer hierover leest u hier: http://mileena.nl/Koppelen.html
Echter gerbils in groepen, dus meer dan 2, gaan zeer regelmatig in gevecht op den duur, dat is de reden dat het advies is om gerbils per 2 te huisvesten. Ook al gaat het soms maanden tot zelfs jaren goed, uiteindelijk zal er een bloedbad plaatsvinden waarbij 1 of meerdere gerbils kunnen sterven. Dat riscio moet u dus niet willen lopen.

3. Geen plastic of tralies in / op de kooi bij gerbils!

Plastic krijgen gerbils met gemak kapot en dit zullen ze ook direct proberen, dit is gevaarlijk. Tralies worden gerbils neurotisch van en neusjes en pootjes kunnen hiervan kapot gaan. Voor meer informatie over een juiste huisvesting lees hier verder: http://mileena.nl/informatie/huisvesting

4. Als er qua gezondheid iets opvalt bij de gerbil(s) direct een dierenarts raadplegen!

Gerbils zijn prooidieren en ze laten pas erg laat tot niet zien dat ze ziek/zwak zijn. Als baasje moet u zelf dus goed elke dag kijken of uw gerbil er gezond uitziet en zich normaal gedraagt. Lees meer over het herkennen van zieke gerbils hier:http://mileena.nl/informatie/gezondheid-ziekten


Do's:

1. Ga op bezoek bij de fokker om zelf te zien of de dieren er goed bij zitten en om uit te sluiten dat het om een broodfokker gaat.
Iedereen kan zeggen "ik ben een fokker"  maar helaas zijn er genoeg die zich geen fokker zouden mogen noemen. Je bent pas goed fokker als het welzijn van je dieren voorop staat en het je niet om het geld gaat.
Daarnaast is het noodzaak om met goede stambomen te werken om bij te houden hoe een lijn ontwikkeld en om inteelt te voorkomen. Een stamboom zelf maken wil niet zeggen dat het betrouwbaar is, het gaat erom dat een goede fokker enkel fokt met stamboomdieren en dus de stamboom aanvult na het verder fokken met dat dier. Er zijn ook stamboom lijnen in Nederland waar ik niet dol op ben, dus ik zal niet met iedere fokker in zee gaan en kies uitsluitend daar mijn stamboomgerbils waar ik voor de volle 100% vertrouwen in heb. Tot slot moet een goede fokker zijn of haar gerbils uiteraard in de juiste formaten en glazen huisvesting houden en zal de fokker u als klant ook vragen om een foto van het hok om te zien waar de gerbils komen te wonen. De gerbils bij de fokker moeten nieuwsgierig zijn, gladde vacht hebben, en andere kenmerken die horen bij een gezonde gerbil. Geen groepen bij de fokker thuis, geen eenzame gerbils bij de fokker thuis, (tenzij deze op het punt van koppelen staan), dat is ook goed om te controleren.
ER WORDT NOG AAN DEZE PAGINA GEWERKT!

De kopie replica horloges rolex met stalen gevallen hebben een groene replica horloges omega saffier kristal dat lichtreflecties produceert met behoud van ideaal leesbaarheid. Gekenmerkt door lichtgevende oranje uur markers op 3, 6 en 9 uur en een oranje bliksemschicht replica horloges rolex datejust de hand, de zwarte wijzerplaat is dynamisch en stijlvol.