Etan (Venray)

Doordat één van mijn twee gerbils plots kwam te overlijden, zocht ik met spoed naar een nieuw maatje voor de overgebleven gerbil (Ollie). Ik kwam al snel bij Mileena uit, aangezien daar net een nestje was geboren. De lange reis, (van Limburg naar regio den Haag), bleek zeer de moeite waard. Ollie is aldaar gekoppeld aan een nieuw maatje, (een pup dus), en dat ging uitstekend. Nu kan ik weer genieten van twee rondrennende en gravende gerbils in mijn huis. De communicatie verliep ook uitstekend, waardoor ik goed op de hoogte bleef van de vorderingen. Ik zou Mileena aanraden aan iedere gerbilliefhebber. Een fokke die het om de goede redenen doet.
   

 

 S.

Bij Mileena hebben wij twee jaar geleden twee jonge gerbils gekocht, gefokt bij Mileena. We zijn uitgebreid geinformeerd en ook het gerbilarium met accesoires, gekocht bij Gerbil.nl, werd via Mileena geleverd. Gerbils als huisdieren is ons uitstekend bevallen. Helaas is er één gerbil na een jaar overleden. Mileena heeft ons hierna goed geholpen. We hebben een leuke gerbil bij gekocht bij Mileena, en na een weekje koppelen, (ook door Mileena), zijn het twee vrienden waar we veel plezier aan hebben. Onlangs hadden we een vraag aan Mileena en ook toen werden we uitstekend geholpen. 
Kortom; zowel de gerbils als de hulp en expertise van Mileena kunnen wij van harte aanraden.
   
 

 

 Ingrid

Twee jaar geleden heb ik twee gerbils, (Gizmo en Basta), bij iemand meegenomen die er niet meer voor wilde zorgen. Diegene vond ze al oud. Ze zouden anderhalf a twee jaar zijn. Dan kunnen ze zeker nog wel even mee, hoor! Ze zaten in een veel e klein hok met weinig mogelijkheden: bodembedekking, (dat wel heel veel), en eten en drinken. Dat was het zo'n beetje. Maar wat een schatjes en ik was meteen verliefd. Ze hebben bij mij een mooi, ruim hok gekregen en de mannen hebben het altijd goed naar hun zin gehad. Helaas is begin dt voorjaar Gizmo overleden. Het leek daarna al vrij snel dat Basta niet echt fit was en dit ging met ups en downs. Uiteindelijk is Basta toch weer beter in zijn vel gaan zitten en ben ik naar een maatje gaan zoeken voor hem. Ik had via het forum al heel veel goede dingen gehoord over de fokkerij en Laura, dus mijn keus was snel gemaakt om met haar contact op te nemen. Zo mocht het gebeuren dat ik vrij snel daarna bij haar voor de deur stond samen met Basta voor een koppeling met één van haar pups, (Benji, een mooie, ondeugende geelwildkleur). Laira wat een enthousiasme heb je, zeer aanstekelijk!!! Natuurlijk alle gerbils bekeken, want het zijn allemaal schaties :-D In de dagen daarop hebben we geregeld contact gehad en heb ik foto's gekregen hoe het ging. Heel voorspoedig en eerder dan gedach mocht ik ze alweer ophalen. Het was erg fijn om tussendoor een update te krijgen hoe het ging, echt super. Het gaat super met Basta, hij is helemaal blij met zijn ondeugende kleine maatje Benji. Wat een lief, klein kereltje <3 <3 En nu nog als ik vragen heb, kan ik ze altijd stellen. Laura wat ben jij ongelofelijk enthousiast en wat heb je een hoop passie en liefde met de gerbils. Ik vind je echt helemaal top! In de toekomst kom ik zeker weer eens bij je langs en ik houd je facebookpagina zeker bij. Ga zo door!!!
   

 

  Linda (Wassenaar)

Toen onze geril Nala, (die bij Laura uit de opvang kwam), ziek werd heeft Laura (en de dierenarts) ons geholpen met adviezen om haar te laten genezen. Helaas heeft dit niet mogen helpen en overleed ze alsnog. Het was voor ons meteen duidelijk dat we voor een nieuw vriendinnetje voor Chica een gerbil van Laura wilden. Er waren een aantal pupjes beschikbaar, maar helaas bleek Chica niet zo makkelijk te koppelen. Na een aanta; koppelpogingen met verschillende gerbils heeft ze drie weken bij ons thuis in de split gezeten met (alweer) een opvanggerbil die we Ivy genoemd hebben. Hierna is Laura met de echte koppeling gestart en dit keer is het gelukt! Het zijn nu hele dikke maatjes en we zijn ontzettend blij dat Laura ons zo goed geholpen heeft en zoveel geduld met Chica gehad heeft.

 

  Rianne (Venray)

Na verliefd te zijn geworden op het gerbilkoppeltje van een vriendin, besloot ik ook gerbils te nemen. Deze vriendin raadde aan om bij Laura mijn eerste gerbils te halen. Laura's site zag er betrouwbaar en leuk uit en na contact met haar opgenomen te hebben, wist ik het gewoon zeker: het voelt goed. Dus ondanks dat ze haast aan de andere kant van het land woont, wist ik dat ik daar gewoon heen moest gaan. Laura is een lieve, betrouwbare en leuke hobbyfokker met een hart voo dieren. Haar dieren komen altijd op de eerste plaats en dat zie je aan hun gezondheid, nieuwsgierigheid en vooral hun tamheid. Mijn eerste koppeltje werd Laura's knuffel Kiran, die door een ruzie met zijn broertje van hem gescheiden moest worden. Laura kon door gebrek aan ruimte Kiran helaas niet houden, en ik was verkocht na de schatige foto's van deze lieve dikzak. Kiran is samen met Cosmo, een agouti pupje, bij mij komen wonen. Nadat ik Kiran helaas op te vroege leeftijd overleed, besloot ik opnieuw naar Laura te gaan en Cosmo te koppelen aan een ondeugend pupje Cody. Nu, tweeënhalf jaar later, zitten ze nog heerlijk bij elkaar. Mocht één van de twee overlijden, dan weet ik zeker dat ik als eerste me weer tot Laura zal wenden, want dan weet ik zeker dat ik weer een lieve, tamme en gezonde gerbil als maatje zal hebben voor Cosmo of Cody!
     

 

 Jeannet (Leidschendam)

Wij zijn een gezin met twee dochters van 8 en 10 jaar en wilden graag huisdieren. Na wat informatie op het internet en via vrienden hebben ingewonnen kwamen we op de keuze gerbils en bij Mileena terecht. Wat een goede keuze! Bijna 2 maanden hebben we onze 2 gerbils Mickey en Luka nu en nog geen moment spijt. Sterker nog, het is nog leuker dan we dachten. Wat een leuke levendige diertjes. Ze zijn altijd bezig: eten, graven, zandbadje nemen en op hun achterpootjes staan. Een genot om naar te kijken, maar ze laten zich ook goed oppakken. We hebben geen probleem gehad om ze tam te krijgen. De kinderen zijn er dol mee en het eerste wat ze doen als ze uit school komen is kijken of de gerbils wakker zijn. En het verzorgen gaat vanzelf, we hoeven er niet eens achterna te jagen ;-)
Conclusie: Mileena heeft twee hele leuke, lieve gerbils voor ons gefokt.

    

 

 Desiree - Gerbilfokkerij Ichigo (Zwolle)

Door de jaren heen hebben we al heel wat dieren van fokkerij Mileena bij ons in de fokkerij gehad. Als er iemand is die liefde voor haar dieren heeft is het Laura wel en dat zie je echt terug in de gerries, want al haar dieren zijn zo ontzettend lief! De gerbils komen bij Laura altijd op de eerste plaats en genieten van de beste zorg die ze zich maar kunnen wensen. Maar ook voor de mensen die bij haar aan kloppen staat ze altijd klaar! Fokkerij Mileena draait op Laura's hart en passie voor de gerbils en dat is nou precies wat deze fokkerij geweldig maakt!

 

 Marius en Jacinta (Spijkenisse)   

In april 2013 hebben wij besloten twee gerbils aan te schaffen. Tijdens de zoektocht naar een mooi en geschikt hok kwamen we terecht bij een fokker in Rotterdam die ons wel het hok, maar geen beestjes kon verkopen. Hij verwees ons naar Mileena, die op dat moment een koppeltje van twee hele lieve dames te koop had. Het koppeltje bestond uit een 3 jaar ouder, zwarte dame en een blondje van een paar maanden, (Laura corrigeer jij de vachtkleuren maar). We hebben voor ons bezoekje aan Mileena nog wel even getwijfeld over dit koppeltje, omdat het risico natuurlijk aanwezig was dat de oudere dame snel zou overlijden. Maar eenmaal bij Mileena aangekomen raakten we gelijk verliefd op dit koppeltje. De oudere dame, die wij Koekie hebben genoemd, gedroeg zich echt als een grote zus voor Chippie, de blonde dame.
Nieuw koppeltje:
Helaas is Koekie in oktober 2013 overleden terwijl wij een weekendje weg waren. De arme Chippie bleef alleen achter en wij wilden snel een nieuw maatje voor haar vinden. Ze was altijd een heel drukke gerbil die niet snel bang van ons was, maar in drie dagen alleen werd ze erg stilletjes en schrok ze snel. Gelukkig had Laura nog een wit dametje over uit een nestje wat net geboren was en konden wij Chippie snel langs brengen. De koppeling verliep erg soepel en al snel hadden wij weer twee lieve gerbils, nu met Moppie erbij. De eerste twee dagen bij ons thuis zijn we begonnen met een hok zonder speeltjes en afleiding en hebben we elke dag een speeltje toegevoegd. Dit verliep zonder problemen en de dames zijn ook weer net zusjes die samen slapen en drinken. Ze hebben wel ook als echte zusjes geregeld 'ruzie'. Chippie was in het begin erg dominant, maar inmiddels merken we dat die rollen zijn omgedraaid. Moppie is nu erg aanwezig en komt snel met ons knuffelen, terwijl Chippie nog steeds liever op de achtergrond blijft. Het huis is sinds de komst van de gerbils in ieder geval een stuk minder stil en we hopen dat ze nog lang bij ons blijven.

    

 

 Liesbeth (Eindhoven)  

Ruim een jaar geleden heb ik mijn eerste koppeltje gerbils bij Laura opgehaald. Een opvanggerbil, (die ooit wel bij Laura geboren was), gekoppeld aan een pupje. Zodra ik binnenstapte sprong het enthousiasme er vanaf en ke kon zien dat ze ontzettend veel van haar gerbils houdt. Nadat ze me kennis had laten maken met de twee dames die ik mee zou nemen, Mme Curie (REW) en Frl Noether (Nootmuskaat), heeft ze me ook voorgesteld aan bijna alle andere prachtige gerbiltjes. Behalve gerbils kreeg ik ook ontzettend veel goed advies mee, zoals het verhogen van de laag bodembedekking, soorten voer die ik kon mengen en hoe ik preventief met anti-parasiet kon werken. Toen in mei een van mijn andere gerbils overleed, wist ik dan ook al snel dat ik bij Laura een nieuw maatje wou gaan zoeken. Zodoende kwam ook Mollie bij mij terecht, een prachtige, hyperactieve roodoog algerijn. Het koppelen heb ik zelf gedaan, maar voor advies kon ik altijd aan de bel trekken. Mede dankzij Laura's enthousiasme, (maar vooral door hoe leuk gerbils zijn ^-^), ben ik helemaal verslaafd geraakt aan mijn kleine knagertjes en heb ik regelmatig contact met haar. Een poosje geleden vroeg ze me of ik nog plek had voor een opvanggerbil (ik heb eerder gerbils opgevangen) en ik zei dat ik nog wel een plekje had, maar geen maatje. Ze had nog wel een gerbil alleen zitten, zei ze. Zodoende heb ik vorige week weer eens gebruik gemaakt van de gelegenheid om Laura op te zoeken en de gerbiltjes te bewonderen en te knuffelen bij haar thuis. Met duidelijk pijn in het hart heeft ze toen afstand gedaan van een van haar knuffeldieren die alleen zat. Nu zitten haar Daneel (geel wildkleur) en Aiko (een REW die ook ooit bij haar vandaan is gekomen) dus bij mij en ik zal ontzettend mijn best doen om het hen naar de zin te maken. Ze zijn zo leuk om naar te kijken! En net als de rest van haar gerbils ontzettend lief. Laura, je bent top!

    

 

 Sandra 

Na een druk leven als fulltime mama bij Laura, is Amber nu toe aan een wat rustiger tempo en tijd voor haarzelf. Sinds januari 2014 woont ze nu bi mij samen met andere gerbil Dobbey, omdat zij een nieuw vriendinnetje nodig had.
De dames hebben het samen erg naar hun zin, maar verschillen duidelijk van karakter. Waar ik gewend was aan een hyperactieve Dobby, is Amber juist veel rustiger en afwachtend. Dit heeft tot gevolg dat Amber ook iets groter (en zwaarder) is dan Dobby, maar daarmee niet minder lief. Af en toe mogen ze het hok uit en lopen dan via mijn arm naar het hoogste punt op mijn schouder. Het liefst klimmen ze op mijn hoofd maar dat lukt niet. Na een tijdje gaan ze weer terug naar huis om te zoeken of daar nog wat lekkers te vinden is.
Het blijven erg leuke beestjes om naar te kijken en ze zorgen voor veel plezier na een lange dag werken.

   

 

 Hilda van Malsen - Gerbil.nl (Makkum) 

Gerbilfokkerij Mileena is absoluut een top fokkerij. Haar dieren komen altijd op de eerste plaats en ook voor haar klanten doet ze de grootst mogelijke moeite. De gerbils zijn stuk voor stuk lekker tam en daar wordt veel aandacht aan besteed. Niet omdat het moet, maar omdat tutten met de gerbils Laura's passie is. Ga zo door!

 

 Laura Verbeek (Eindhoven)  

Toen één van mijn gerbils in de zomer van 2009 overleed, leerde ik Laura kennen. Ik zocht een nieuw gerbilvriendinnetje en kon daar wel wat hulp mee gebruiken. Ik kon al zeer snel terecht en werd erg gastvrij ontvangen. Laura had nog een gerbilpupje van een 'oeps-nestje', Skippy, die later bij mij kwam wonen. Laura heeft mijn gerbil Jul gekoppeld aan Skippy en na een ruime week kon ik ze weer ophalen. Regelmatig hadden we daarna nog contact en met alle vragen, (en om gerbils te knuffelen), kon ik altijd bij haar terecht, Na een hele tijd zijn mijn toenmalige gerbils overleden en al snel begon het toch wel te kriebelen om weer nieuwe gerbils te nemen. Zonder enig moment van twijfel wist ik dat ik weer bij Laura moest zijn. Uit twee verschillende nestjes, (van Laura en een andere fokker), heb ik een pupje gekozen die Laura ook dit keer voor mij gekoppeld heeft. Inmiddels wonen Peppi en Kokk alweer ruim 1,5 jaar bij mij. Peppi heeft onlangs een operatie, (verwijderen geurkliertumor), ondergaan en daarbij heb ik veel advies, steun en hulp van Laura gehad. Laura heeft veel verstand van gerbils, is een geweldige meid en staat altijd voor je klaar. Wil je lieve gerbilpups van een fokker waarbij je altijd terecht kan? Dan weet je waar je moet zijn! Laura, ik ben je ontzettend dankbaar voor alles wat je voor me doet en hebt gedaan.

     

 

   Kim en Nickey

Na acht weken samen met broertjes en zusjes bij Gerbilfokkerij Mileena, zijn twee nootmuskaat pups naar ons verhuisd. Hun nieuwe verblijf werd eerst uitgebreid verkend. Al snel hadden de dames hun favoriete plekje gevonden, Buck in de voerbak en Squid in het looprad. Al vanaf de eerste dag zijn Buck en Squid erg tam en nieuwsgierig. Elke dag bouwen ze nieuwe gangen en holletjes dus het is elke keer weer zoeken waar de dames samen liggen te slapen. Ze groeien al snel en elke dag worden ze iets donkerder van kleur. We zijn erg blij met onze gerbils!

     

 

 

 M. en B. (Doorn) 

Sinds een paar dagen wonen moeder Mimi en haar dochter Pluisje bij ons. Onze oudste dochter wilde heel graag dieren waar zij zelf voor kon zorgen.Nadat ze had laten zien dat ze de verantwoordelijkheid aan kon, zijn we op zoek gegaan naar leuke huisdieren, die overdag wakker zijn, goed tam worden en in de woonkamer kunnen staan. Zo zijn we op gerbils uitgekomen, na veel lezen hebben we een verblijf besteld en zijn we bij Laura gaan kijken naar mogelijke nieuwe huisgenootjes. In eerste instantie wilden we graag twee pups, maar al snel waren we verliefd op Mimi en Pluisje. Het voordeel van een wat ouder dier is dat ze al goed tam zijn en zeker met jonge kinderen (die toch iets minder geduld hebben ;) ) is dat wel zo fijn. Mimi en Pluisje wonen nu 4 dagen bij ons en Mimi komt in het verblijf rustig op je hand zitten om daar wat lekkers te eten. Pluisje vindt het allemaal nog wat spannend en ze komt snel wat pakken om het dan ergens anders op te eten. We verbazen ons iedere keer over de "verbeteringen" die ze in hun verblijf hebben aangebracht en de tunnels die ze bouwen. Onze dochter verzorgt de gerbils met veel enthousiasme en de verzorging is voor haar goed te overzien. Natuurlijk houden wij wel een oogje in het zeil en zorgen we er voor dat de katten uit de buurt blijven en de gerbils in het verblijf... Ook onze jongste dochter is besmet met het gerbil-virus, al zal zij nog even moeten wachten totdat we allemaal aan Mimi en Pluisje gewend zijn.

 self-balancing electric scooter