Op deze pagina wil ik kleine stukjes schrijven ter ere van mijn overleden knagers.
*Aan deze pagina wordt gewerkt*

 

Loki

 

Dazz

 

Ezio

 

Ricky
01-01-2011  -  14-12-2014
La meilleure Replique Montre boutique de France Replique Rolex. Delicieusement fait et Rolex,Omega,Breitling,Hublot repliques de copie de qualite a vendre.Deze mooie man is op een maand na vier jaar oud geworden, een respectabele leeftijd. Hij is bij de fokkerij geboren uit Sorcio en Isa. In het begin dacht ik dat hij sterk gevlekt was, ook het feit dat hij als pup kon horen gaf mij geen alarmbellen. Later bleek, toen hij in de fok zat, dat hij extreem witte gerbils (EW) op de wereld zette. Dat is helaas het verkeerde gen waardoor er gerbils geboren worden met geen pigment in de oren en dus doof. De doofheid is niet het probleem, wel het Sl gen wat meegegeven wordt. Dit gen kan er dusvoor zorgen dat er EW gerbils geboren worden, maar ook WP gerbils, oftewel witpoten. Niet iedereen herkent een WP direct, soms hoeft er maar een enkele nagel lichter te zijn en dan is het al een WP. Als een WP gekruist wordt met een gevlekte gerbil kun je lethale pups in de buik van mama krijgen, (dode pups). Dit zorgt ervoor dat je moeder en pups in gevaar brengt. Dat is de reden dat er met kinderen van deze prachtige man nooit is doorgefokt. Erg jammer, want Ricky is een topvent :) een heel fijn karakter en wat was hij tam en heerlijk roekeloos. Hij heeft altijd bij mij gewoond, in het begin met zoontje Jinx, toen zoonlief helaas te vroeg overleed woonde Ricky samen met Rafiq, (uit Pip en Qiera). Zijn hele leven is Ricky kerngezond geweest, nooit iets gehad. Toen hij op zijn laatste weken liep kreeg hij ineens oorontsteking en je merkte ook dat hij een oudere gerbil werd. Ik dacht dat de oorontsteking na de oorzalf verdwenen was, maar mogelijk is er toch meer aan de hand geweest. Ricky was van de een op de andere dag namelijk plots overleden. Ik zag het niet aankomen zo snel en het trof mij echt. Ik mis hem nog elke dag, hij heeft een mooi plekje in de tuin gekregen. Vaarwel mijn lieve, trouwe vriend!

 

Okkie de hamster 
07-2012 - 18-09-2014

 

Dee Dee
FOTO VOLGT

 

Dana  
05-04-2012 - 10-2014 
Veel te jong overleden, mijn mooie Dana die met Dibbes en Endor diverse pups op de wereld heeft gezet. Ineens was je dood, ik vond je met een dikke buik onderin de kooi. Het leek erop dat je buik met vocht gevuld was, ik vermoed dat je een tumor hebt gehad. Je woonde voor langere tijd samen met Abby die inmiddels van ons heen gegaan was. Nu woonde je nog maar zo kort bij je vriendin die nog zo jong was, ze snapte er niks van en ik ook niet. We missen je lieverd!

FOTO VOLGT

 

Aimée 
14-12-2011 -  17-10-2014
Mijn mooie, Franse dame. Samen met Beau kwam je via Priscilla uit Frankrijk bij mij wonen. Wat was en ben jij een prachtige dame! Je karakter ook zo zachtaardig en lief, je was een topper! Samen met Beau heb je een aantal prachtige pups geworpen en heb je daarna met Bonita bij mij gewoond. Toen Bonita te vroeg van het leven werd ontnomen heb ik je herenigd met dochter Jaida. Helaas niet voor lang, want toen werd ook jij ziek. Je was zeer benauwd en had waarschijnlijk een longontsteking. Carpofen en antibiotica hielpen helaas niet meer, je bent uit jezelf overleden, Rust zacht mijn mooie meid!

 

Sayenne 
Overleden op 11-10-2014
FOTO VOLGT

 

Pip 
Overleden op 11-10-2014
FOTO VOLGT

 

Abby
Overleden op 15-09-2014
Mijn lieve meisje, geboren uit Ricky en Liz. Als pup was ik al diect verliefd op jou. Helaas kwam je uit de Sl genen lijn en was je ook doof, dus kon ik niet met je fokken. Je karakter was net als papa Ricky helemaal geweldig, dus ik had je graag mama zien worden van nog meer lieve ukjes. Ik heb toen besloten jou aan te houden en je lekker als knuffeltje te mogen zien elke dag. Wat hebben wij genoten samen, je was een heerlijk beestje! Samen heb je lang met tante Ayla gewoond, tot zij helaas overleed. Toen heb ik je gekoppeld aan Dana waarmee je ook nog een flinke tijd gewoond hebt, dikke vriendinnen werdern jullie. Toen vond ik je op een dag met een hele dikke buik, ik voelde vocht. Ik ben naar de dierenarts gegaan en een foto weed uit: inderdaad vocht in de buik. De dierenarts prikte in jouw buik en er kwam gelig vocht uit. We besloten voor een kijkoperatie en de dierenarts vond een tumor in aan jouw eierstok. Hij heeft alles eruit gehaald en je hebt het op een haartje na overleefd. Thuis heb ik je het hele weekend verzorgd en vertroeteld, het leek beter te gaan. Helaas liep je maandag weer rond als een zieke gerbil met een buik vol vocht. Ik heb je toen moeten laten gaan, ik heb je laten euthanaseren. Wat deed het me pijn je zo te zien, maar nu is je lijden voorbij. Dag lieve meid, ik mis je!
(

 

Diablo

 

Bonita
06-01-2012 - 14-08-2014
Acute lever- en nier ontsteking, erfelijk gebleken, lijn gestopt.

 

Savina

 

 

Jinx

 

Dobbey

 

Dewi
FOTO VOLGT

 

Dunya

 

Daneel
FOTO VOLGT

 

Luc 

 

Dibbes

 

Pippa  (11 maart 2011 -  05 juli 2013  -->  iets hormonaals, mogelijk schildklierafwijking)

 

Choco de muis (?? november 2012 - 10 juni 2013)
FOTO VOLGT

 

Yvie

 

Ayla


 

Beau   (17-04-2010 - 12-08-2013 --> gesprongen abces volgens eigenaar)

 

Billy  (21 mei 2011 - 10 december 2012   --> acute darmontsteking die fataal werd, volgens sectie)
\"\"

 

Damian

 

Zita

Lieve meid, ineens werd jij zo ziek en helemaal benauwd. We weten 
nooit wat je hebt gehad maar er is gekozen voor een spuitje. Je kwam
er niet meer bovenop en je leed heel veel. Nu heb je hopelijk rust en
geen pijn meer. Ik mis je mooie meid!

 

Roan (14 December 2010 - 02 juli 2012   -->  plots dood gevonden, oorzaak onbekend)

 

Aivy

.Je bent uiteindelijk ruim 4 jaar geworden, een mooie prestatie!
Je wordt ontzettend gemist lieve schat!


Diego    (26 augustus 2008 - 06 januari 2012  --> tumor aan de kaak)


Diego was mijn eerste fok mannetje, hij heeft samen met Mileena een aardig aantal leuke, gezonde pups op de wereld gezet. Diego is altijd met stip mijn nummer 1 favoriet geweest, echt een geweldig zachtaardig, gezellig en tam diertje. Je kon met hem knuffelen, heerlijk naar hem kijken en hij wilde ook heel graag bij jou als mens zijn. We hadden samen een fijne band, helaas heb ik afscheid van hem moeten nemen, veel te vroeg. Hij had een tumor op zijn kaak die zo groot groeide dat we er niks meer aan konden doen, hij heeft bij de dierenarts een spuitje gekregen.
Diego kwam bij Hilda van gerbil.nl vandaan en zijn papa Jimmy was ook al zo'n enorme schat! Bij Diego woonde zijn vriendje Damian, een agouti ew (extreem wit) gerbil hier geboren uit Sorcio en Isa. Diego was direct verliefd op hem toen ze in koppeling gingen voor tijdelijk gezelschap, wat Diego echt nodig had want hij zat op dat moment alleen. De bedoeling was dat beide heren samen oud zouden worden, nu missen Damian en ik Diego heel erg. 

Rust zacht lieve schat!!!

 

Sorcio  (geb. datum volgt nog -  08 december 2011  --> onbekende ziekte, zwol helemaal op)
FOTO VOLGT

 

Kiran     (13 april 2009 - 19 december 2011   --> doodziek, oorzaak onbekend)

 

Thor    (?? onbekend  ?? - 12 augustus 2011 --> gestorven in een gevecht)

In mei 2011  is Thor in mijn leven gekomen, samen met een aantal andere opvang gerbils en muizen. Bij een inbeslagname heeft opvangcentrum 't Knagertje jou gered van de dood en heb ik jou daar opgehaald. Je zat samen met een vrouwjte en je kinderen, ik heb je vrouw en kinderen daar gelaten aangezien ik hen er niet meer bij kon hebben. Bij mij ben je behandeld met anti-parasiet en tegen wormen en heb ik je volgepropt met lekkere hapjes. Vooral dat laatste was echt nodig want wat was jij mager! Toen je opgeknapt was heb ik je met succes gekoppeld aan Ollie, wat waren jullie een leuk stel samen, echte vrienden! Je bent met veel geduld van een angstig, magere gerbil verandert in een lekker bolle en super lieve gerbil. Ik heb elke dag met je geknuffleld om je weer vertrouwen in mensen te geven, met als gevolg dat ik je niet meer kon laten gaan. Bij mij was je heel vertrouwd, bij andere mensen keek  je liever de kat uit de boom. Er groeide een band tussen ons, helaas hebben we maar heel kort van elkaar kunnen genieten.... In augustus was het voor Ollie tijd om te gaan samenwonen met zijn nieuwe vrouw, zodat Ollie ook eens papa kan worden. Mijn Toby zat alleen en dus ben ik jou gaan koppelen aan hem. Het ging al dagen goed en ik ging even van huis weg, niet wetend dat jullie ruzie zouden krijgen. Ik zal het mezelf nooit vergeven dat ik niet heb gezien dat jullie toch geen vriendjes waren. Toby heeft jou dodelijk verwond, ik heb je nog even levend vastgehouden, maar je was al helemaal koud en in shock. Ik heb heel veel verdriet om wat er is gebeurt. Ik weet dat je in ieder geval een paar maanden toch nog een goed leven hebt gehad, daar hou ik me maar aan vast. Vaarwel mijn lieve vriend!


Mileena   (25 mei 2008 - 19 mei 2011  -->  erg benauwd, algehele malaise) 

Mijn lieve, mooie schat, wat mis ik jou! Mileena was mijn eerste echte fokvrouwtje, samen met Diego heeft ze hele mooie pups geworpen. Mileena is dochter van Brayhanna en zus van Aivy. Mileena was mijn tamste gerbil en zo lief voor mensen. Met gerbils kon ze nog wel eens pittig zijn bij koppelingen maar voor mensen was ze altijd knuffelig en gezellig. Ze wilde altijd uit het hok als ik thuis was en ze ging heel vaak gezellig op mijn schoot of schouder vertoeven als ik haar eruit haalde. Knuffelen, naar haar kijken als ze het hok verbouwde, kijken hoe ze haar pupjes opvoedde, op het einde kijken hoe lief zusje Aivy haar probeerde op te monteren... ik heb altijd van alles wat ze deed genoten. Ik mis haar ook echt heel erg. Ze kreeg het benauwd en een paar weken lang heb ik met hulp vand e dierenarts van alles geprobeerd om haar weer in orde te krijgen. Het mocht echter niet baten, de dag dat ik haar wilde laten inslapen vond ik haar 's morgens levenloos...ze was 's nachts zelf overleden. Lieve schat, hopelijk heb je nu geen lijden meer! Ik hou van je!

 

Bray(hanna)    (10 december 2007 - 02 augustus 2010  --? vocht in buik, mogelijke tumor)
FOTO VOLGT
Mijn eerste gerbils waren Sjors en Sjimmie, 2 leuke mannen, broertjes. Maar het fokken begon toch te kriebelen en ik ben bij fokkers gaan rondvragen en informeren. Mij werd aangeraden een pensioenvrouwtje aan te schaffen. Dit is een gerbil dame die drachtig is en die bij een dochter uit het vorige nest of een ander (gekoppeld) vrouwtje zit. Het laatste nestje wordt dan geworpen bij degene thuis die het drachtige vrouwtje overneemt. Zo kan iemand wennen aan wat pups zijn en hoe ermee om te gaan. Zodoende kwam jij bij mij, lieve Bray. Je was een prachtige moeder en hebt je kleintjes prima verzorgd en opgevoed. Helaas was je vriendin Akira niet zo lief tegen de uks en heeft ze er 4 opgegeten... Gelukkig kon ik Aivy en Mileena nog redden en heb jij nog een laatste nestje van deze 2 pupjes mogen opvoeden. Hierna heb je afscheid genomen van Mileena, zij mocht met Diego samenwonen en heeft een paar mooie nestjes gehad. Je zal trots zijn geweest als oma van al die kanjers! Aivy is altijd bij je blijven wonen, jullie hebben samen nog een (hopelijk) gelukkig leven geleid bij mij thuis. Helaas... het weekend was je al duffig en niet in orde. Je buik zwol op en op maandagochtend was het echt erg. Ik ben direct naar de dierenarts gegaan. Mijn vermoeden dat je vocht in je buik had bleek helaas goed... je was niet meer te redden. Je hele buik zat vol bloederig vocht, waarschijnlijk heb je ergens een gezwel gehad. Veel te jong ben je van me weggegaan meis, maar het leven is soms niet zoals we hopen. Nu heb je rust en geen pijn meer, vaarwel mijn mooie meid!!


Sjors    (juli 2005 ? -  22 januari 2009  -->  gewond na vechten, nooit opgeknapt)

Cheap replica handbags Gucci handbags Hermes handbags Mulberry handbags Louis vuitton replica handbags

Sjors, mijn 3,5 oud geworden gerbil man en broertje van Sjimmie, is naar de regenboogbrug vertrokken. Nadat Sjimmie was overleden kreeg hij een nieuw vriendje, een opvanggerbil die ik Sibe had genoemd. Helaas is het koppelen fout gegaan en heeft Sibe Sjors flink te grazen genomen. Sjors zijn neus was kapot gebeten, verscheidene bijtwonden op het lichaam en zijn pootje rechtsahter bleek gebroken. Ik heb ze direct gescheiden en met Sjors naar de dierenarts gegaan. Daar bleek dus de poot gebroken te zijn en we hebben Sjors op pijnstilling en antibiotica gezet. Een week aangekeken en Sjors goed verzorgd en liefde gegeven en terug naar de dierenarts gegaan. Pootje wilde niet echt aangroeien we zouden het nog wat tijd geven omdat Sjors zich er goed mee bleek te verplaatsen. Maar daarna draaide de poot elke dag in een meer rare stand en kreeg hij kale plekken van het schuren over de grond en was ik bang dat het open zou barsten, daarnaast kon hij ook niet zonder de pijnstilling. We besloten de poot te amputeren, duur grapje maar alles voor mijn beestjes! Daarna een tijd van herstellen, dit ging heel goed en ik ben echt trots op mijn manneke dat hij zich er zo goed doorheen heeft geslagen! Zijn nieuwe vriendje, Spooky, wilde hij maar wat graag ontmoeten en na het koppelen waren ze heel lief samen. Enige weken heeft dit goede resultaat zich aangehouden, toen begon Sjors af te vallen en zwakker te worden. Wat ik hem allemeaal heb gevoerd, ik kan het niet meer bijhouden. Terug op pijnstilling, antibiotica geprobeerd, zonder medicijnen, eiwitrijk poedertje als extra voeding, alle vette ha[jes die er bestaan, brinta, lactose, etc. De laatste weken van zijn leven dacht de dierenarts zullen we eens druivensuiker proberen omdat hij zo sloom was en zwak en ook blind leek te zijn geworden. Veel verandering heb ik niet gemerkt hiermee, klein beetje wel als hij het net had gehad maar dat was maar voor kort. Uiteindelijk kreeg Sjors ook heel veel last van niesbuien en proesten door zijn nu chronisch kapotte neus. Zijn neusgaten waren erg groot omdat deze kapot waren gebeten en als gevolg had dit dat hij veel irritaties kreeg aan zijn slijmvliezen. Sjors was de laatste dagen van zijn leven nog meer afgevallen en zat al op 52 gram. Hij had non stop niesbuien waarbij hij zelfs omviel, proesten, rochelen, ziek zijn, niks met Spooky willen doen, blind, down, moeilijker eten....

Het was beter om mijn mannetje te euthanaseren, hij had geen waardig leven meer en wilde hem liever pijnloos laten sterven met waarde dan hem weg te laten kwijnen.

Vaarwel mijn mooie mannetje, ik heb alles voor je gedaan maar het wilde niet lukken, ik mis je!!

 

Sjimmie     (juli 2005 ?  -  3 september 2008  --> tumor buik)

 Sjimmie, mijn ruim 3 jaar oude gerbil man en broer van Sjors, is naar de regenboogbrug vertrokken. Hij was al maanden wat ouderdomsverschijnselen aan het vertonen als in luiheid en wat minder oplettendheid. Maar hij leek fysiek altijd nog in goede conditie dus ik zocht er niks achter. In de week van 25 augustus begon zijn vacht een beetje te plukken en hij was wat slomer en zijn ogen werden wat dof. Op donderdag 28 augustus merkte ik dat hij wat opmerkelijker ademhaalde. Maar het was allemaal met tussenpozen en nooit heel lang. Vrijdag begon hij wat pendelend adem te halen en was hij met momenten ziek, (bolle ogen, haren uiteen, oppervlakkig ademen). Ik heb het even aangekeken omdat het misschien een griepje zou zijn. Ik merkte wel dat het niet zijn longen waren, hij klonk niet reutelend of piepend. Ik heb een lekker kruikje voor hem gemaakt en wat zacht voedsel. Op zaterdag ging het slechter met hem en ben ik naar de dierenarts gegaan. Zij kon niks vinden en ze vond hem niet ziek ogen en ik kon met pijnstillers naar huis. Zondag werd hij permanent ziek en zat de gehele dag op zijn achterpootjes in zijn zandbk te hangen met zijn koppie op de rand. Als hij echt doodmoe ervan werd viel hij om, om daarna weer op te krabbelen en opnieuw dezelfde positie in te nemen. Maandag ben ik opnieuw naar de dierenarts gegaan, zij kon niet zeggen wat hij had maar gaf hem naast de pijnstilling ook antibiotica mee. Ook voer om aan te maken omdat hij niet meer zelf wilde eten en ik hem moest gaan dwangvoeren. De uren slopen traag voorbij voor Sjimmie, en voor mij ook. Op dinsdagavond was de moed ver te zoeken, hij beet mij flink en daarna nog een stuk of 5 keer gelukkig minder hard. Hij gaf de moed op, Sjors had de moed allang opgegeven (weggekropen in andere hoek van het hok), en nu begon ik ook de moed op te geven. Op woensdag 3 september zat er zo'n zielig hoopje zieke gerbil in het hok, die nergens meer op reageerde en nergens meer behoefte aan had. Ik heb een beslissing genomen en om 11:45 uur heb ik Sjimmie laten euthanaseren. Hij is vertrokken naar de regenboogbrug en speelt daar nu met alle eerder vertrokken gerbil vriendjes. Het arme ding had niet eens een tweede spuit nodig, van het sedatiemiddel alleen was hij al overleden. Later bleek hij een heel opgezette lever gehad te hebben, waarschijnlijk en tumor, en had hij dus nooit beter kunnen worden! Het was een moeilijke beslissing om hem te euthanaseren, maar wel de juiste.

Dag lieve Sjimmie, je was een kanjer!!